top of page
Search
  • Writer's pictureLife Born

CÂT REZISTĂ UN EMBRION CONGELAT?

Te-ai gândit vreodată că ai putea face copii oricând în viitor dacă embrionul este congelat în prezent? Congelarea(Crioconservarea) suspendă dezvoltarea embrionului pe termen nelimitat. Acești embrioni nu au o dată de expirare și pot fi utilizați în orice moment în viitor. Recordul mondial pentru cel mai vechi embrion folosit care a rezultat într-o sarcină de succes a fost înghețat timp de 27 de ani înainte de a fi dezghețat și transferat!

Nașterea lui Molly este rezultatul unui proces care a început pe 14 octombrie 1992 când un embrion a fost înghețat. Acesta a fost dezghețat în februarie 2020, după 27 de ani, cea mai lungă perioadă de timp în care un embrion a fost crioconservat înainte de a duce la o naștere vie.

Martha Earl, director de la Universitatea din Tennessee Preston Medical Library, a spus că a cercetat articole din jurnalele medicale și că „nu a găsit niciun caz publicat într-un jurnal medical al unei nașteri vii” a unui embrion care a fost înghețat de mai bine de 20 de ani.


Molly arată că nu există o perioadă limitată de timp în care un embrion poate fi congelat, chiar dacă tehnicile de congelare s-au schimbat semnificativ din anii 1990.

Doctorul Jeffrey Keenan, directorul Centrului Național de Donare de Embrioni, o organizație care a efectuat transferurile a spus următoarele: „Dacă embrionul supraviețuiește bine dezghețului, ar trebui să aibă șanse la fel de bune ca embrionul proaspăt creat. Niciun embrion nu este prea bătrân.” Vezi mai multe detalii aici


Dacă vreți să aflați mai multe despre aceste proceduri, vă așteptăm în cadrul clinicii Life Born unde putem să vă consultăm și îndrumăm în privința crioprezervării atât pentru embrioni cât și pentru ovocite sau probe de spermă.

40 views0 comments

Comments


bottom of page